Lumea noastra este compusa din 98 de elemente. Perfectiunea este compusa din 98 de elemente.

Dupa un mini-articol de cateva fraze din BBC Science Focus, una dintre putinele reviste cu miros de hartie care au mai ramas pe piata din Romania, am decis sa iau un minicalculator si sa incep sa fac unele procente.

De ce?

… pentru ca Dumnezeu ne ascunde uneori unele raspunsuri. Astfel, cu toate ca Terra este compusa din 98 de elemente, 99% din planeta este compusa din 8 elemente( fier/ oxigen/ siliciu/magneziu/ sulf/nichel/calciu/ aluminiu).

Un calcul simplu ne arata ca 7% din elemente stabilesc 99% din continut. Restul nu sunt vitale sau sunt cele care stabilesc perfectiunea. Omul este 70% apa si apa este 95% din creier. Tot timpul ne gandim la importanta neuronilor, dar apa este mult mai importanta decat neuronii.

Oricat de complexa este viata, la final, avem in fata noastra enorm de multe elemente. Cele mai importante se pot numara pe degete. Intr-o viata avem sute sau mii de cunostinte, dar numarul prietenilor reali cu greu va depasi cifra 7 sau 8.

Daca privim partea goala a paharului as spune ca ma pot descurca cu 2 sau 3 prieteni, la randul sau, pamantul poate exista doar cu 8 elemente. Poate insa sa existe si 1% radioactiv care sa iti faca rau sau opus, poate sa fie elementul care creaza viata.

Fericirea si frumusetea nu sunt create stand in zona de confort, daca pamantul ar fi un om, iar el ar fi lenes, s-ar descurca doar cu cele 8 elemente.

Putem trai cu foarte putine lucruri, dar fericirea si frumusetea se ascund in zeci de lucruri mici care uneori par inutile. Uneori in persoane care trec pe langa noi, ne zambesc si merg mai departe.

Putem trai fara zambet si fara un salut, dar viata noastra ar fi mult mai bogata si mai implinita, daca fara sa cautam motive le-am folosi mult mai des.

Zambeste!

Cristi Gheorghe