1. Apple a lansat o aplicație de sport de tip live scores care poate fi instalată gratis pe dispozitivele cu sistem de operare iOS. Softul este integrat și în alte servicii, precum TV app și News app, preluând preferințele utilizatorului pentru a afișa prioritar rezultatele echipei favorite. 
  1. Numărul contractelor de sponsorizare în sportul profesionist feminin a crescut cu 22% în 2024 față de anul anterior. Cea mai mare creștere, de 34%, a fost raportată de circuitul de tenis WTA. 
  1. Cluburile din Bundesliga intenționau să vândă 8% din drepturile tv fondului de investiții CVC Capital Partners, pentru un miliard de euro. Afacerea a căzut, în urma protestelor fanilor.
  1. Achiziționarea a 25% din acțiunile lui Manchester United de către Jim Ratcliffe a fost oficializată. Afaceristul britanic plătește 1,65 miliarde de dolari pentru a controla tot ce ține de activitatea sportivă propriu-zisă a clubului din Premier League.
  1. Compania de servicii financiare JP Morgan Chase & Co a devenit sponsor principal al lui Inter Miami (MLS). Arena echipei pentru care joacă Lionel Messi se va numi Chase Stadium.
  1. Nike va concedia peste 1.500 de angajați. Board-ul producătorului de echipament sportiv estimează că, în urma restructurării afacerii, vor fi economisite două miliarde de dolari în următorii trei ani.
  1. Beats, brand care aparține de Apple, va produce căști audio personalizate pentru fiecare franciză din Major League Soccer. Primele cluburi care vor beneficia de astfel de gadgeturi vor fi Atlanta United, Columbus Crew, Inter Miami, Los Angeles FC, Nashville SC, New York City, St Louis City și Toronto FC.
  1. CONCACAF, structura care reunește federațiile de fotbal din America de Nord, America Centrală și Caraibe, a semnat un contract de sponsorizare cu brandul saudit Aramco, o companie din sectorul petrolier. Aceasta va sponsoriza atât turneele de seniori, cât și competițiile U20 și U17.
  1. Real Madrid este clubul cu cele mai mari venituri înregistrate în 2023, de 841 de milioane de euro. Podiumul este completat de Manchester City (cu 836 milioane de euro) și de FC Barcelona (815 milioane).  

#SUNTEMSPORT #sportsbusiness #sportsmarketing #sportsmanagement #sportsbusinessacademy #sportsbiz