De cate ori nu ti s-a intamplat sa ti se puna o intrebare si sa nu raspunzi? De cate ori ti s-a spus ceva, ai tacut si ai facut? De foarte multe ori. Cel mai bine se observa acest aspect in armata. Acolo tacerea si linistea sunt sfinte, cine vorbeste trebuie mai intai sa aibe acordul.

In rest, tacerea inseamna un da tacit, fara discutie. Profesorul de la scoala nu poate fii contrazis, nu ai voie sa il contrazici, vorbesti cand ti se da dreptul si executi. Esti obisnuit, trebuie toata viata sa respecti o persoana si sa stai ordonat la rand. Ce faci cand nu respecti cutuma? Devii un mic prost crescut si incepi sa iti reprimi comunicarea si gandurile.

Cand taci, si esti educat sa taci, renunti la opinia ta. Astfel accepti, spui Da.

Ce se intampla intr-un email in care trebuie sa platesti sau sa accepti ceva, orice, iar tu nu raspunzi? Numai faptul ca nu raspunzi inseamna Da. Lumea in care suntem admite ca tacerea este Da.

Cristian Gheorghe

Articolul următorVantul care te tine in loc!
A fost timp de aproape 6 ani (2006-2012) Manager Executiv la Sportul Studentesc, iar din iunie 2012 este Country Sales Manager la Sport Evolution Group (SEG), liderulul pe piata marketingului sportiv din Romania. Este initiatorul primei scoli de marketing sportiv in Academia de Studii Economice, prima academie dedicata profesionistilor si iubitorilor sportului - Sports Business Academy si este co-autor al manualului de Marketing Sportiv. Pentru proiectele sale unice din sport a fost inclus in "Introducere in Marketing", de Philip Kotler si Gary Armstrong.