Te rog sa imi spui o poveste frumoasa despre Romania, trebuie sa existe macar un lucru frumos pe care ai vrea sa il povestesti. Pune putina sare, piper, suflet si emotie. Cu ce ai ramas?

M-am saturat sa plec in vacanta si sa realizez ca avem una dintre cele mai frumoase tari, dar nu stim sa o vindem turistic.

Nu a existat loc din lume unde localnici sa nu imi fi imbracat o poveste langa un peisaj deosebit.

Avem istorie, avem plaja, avem munti, avem aeroporturi.

Inca nu pricep de ce ne legam de lipsa drumurilor cand la Constanta sau Brasov exista aeroport. Nu prea am vazut turisti care sa mearga in insulele din Grecia sau pe zona turistica din Turcia cu masinile personale, majoritatea vin cu curse charter.

Avem aeroporturi, avem, avem drumuri, nu prea, dar nu are importanta…

Turistii englezi, germani sau din tarile nordice calatoresc cu avionul, au la dispozitie pachete mult mai ieftine de cazare decat localnicii turci sau greci, dar vin si cheltuiesc sume imense.

Nu sunt determinati de o plaja fantastica, de o apa incredibil de clara sau de hoteluri luxury, totul este legat de consum si de povesti construite frumos pe locuri care par unice.

Nu avem sistem all inclusive si nu avem trasee turistice, adica singurele argumente care vand.

Inca nu am vazut prea multi turisti britanici si nemti inghesuindu-se pe plaja, dar am vazut autocare pline cu ei aflate intr-o miscare de furnicar in jurul oricarei zone care ar fi putut transmite o poveste.

Trebuie sa promovam Romania consistent, punand la un loc povestile istorice  cu peisajele unice din Romania, de prea multe ori am promovat sec si ineficient…. plaja si munte… de parca noi comunicam cu oamenii cu handicap…

Mai avem sanse sa ne redresam, iar ele sunt mari, dar trebuie sa renuntam la figura acra care ne aduce meniul si sa punem in locul ei un zambet cald alaturi de o poveste. In loc sa cheltuim bugete imense pe Ministerul de Externe, mai bine investim in sport, cultura si comunicare turistica(ele spala imaginea unei tari, o repozitioneaza si ii dau valoare).

Acum, te rog sa imi spui povestea ta?

Cristi