Newsletter săptămânal despre Sports Business/ Business Sportiv – Ediția 57

Hristos a Inviat!

1. Inter Miami (MLS) a semnat un parteneriat global multianual cu Visa. Valoarea francizei din Major League Soccer a crescut cu 72% de la venirea lui Lionel Messi, ajungând la 1,03 miliarde de dolari.

2. Caleb Williams, primul jucător ales în Draft-ul NFL 2024, a primit din partea Chicago Bears un contract pe patru ani în valoare de 39,5 milioane de dolari, plus 25,5 de milioane bonus la semnătură. Bonusul este cu 3,8% mai mare decât cel plătit jucătorului ales în 2023. Este pentru prima dată după pandemie când diferența de la an la an depășește 1%.

3. Adidas a raportat venituri de 5,46 miliarde de dolari în primul sfert al anului 2024, cu 8% mai mari decât în perioada similară a anului precedent. Segmentul de încălțăminte a înregistrat o creștere cu 13%.

4. În jocul de strategie Clash of Clans a fost introdus personajul The Barbarian King (Regele Barbar), care are trăsăturile fotbalistului Erling Haaland, de la Manchester City. Este primul personaj din joc inspirat de o persoană reală.

5. The National Football League (NFL) și-a extins parteneriatul cu X (fosta Twitter), început în 2023. Platforma va continua să ofere rezumate ale meciurilor de fotbal american, inclusiv toate touch-down-urile.

6. NBC Universal pregătește o ofertă de 2,5 miliarde de dolari pe an pentru drepturile de televizare a jocurilor din NBA, în contextul în care Warner Bros Discovery, rețeaua care transmite competiția începând cu sezonul 1988-1989, nu a ajuns la un acord cu National Basketball Association pentru prelungirea înțelegerii.

7. Richard Masters, directorul executiv al Premier League, a declarat că unele meciuri din campionatul Angliei s-ar putea juca în Statele Unite, dar nu în viitorul apropiat. Până atunci, sunt șanse mari ca fanii americani să vadă live partide din LaLiga.

8. Formula 1 a semnat o înțelegere regională cu American Express. Compania de servicii financiare, care se mai implică în fotbal, baschet, tenis și golf, va fi partenerul oficial al Academiei F1.

9. FCSB a fost implicată în primele opt meciuri din topul audiențelor Superligii 2023-2024.

#SUNTEMSPORT #SportsBusiness #sportsbiz #businesssportiv #sportsmarketing #sportsmanagement