1. Aston Villa Football Club a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din istoria clubului. Echipa din Premier League va primi 40 de milioane de lire sterline de la operatorul de gambling Betano , în următoarele două sezoane.
  1. Castore a sublicențiat partneneriatele Umbro cu mai multe cluburi precum AFC Bournemouth, Brentford, Luton Town și West Ham United. Producătorul britanic de îmbrăcăminte sportivă va vinde produse sub marca Umbro și în Germania, Austria, Elveția, Belgia, Olanda și Danemarca.
  2. Federația Română de Fotbal și BIGOTTI au semnat un parteneriat în virtutea căruia brandul de îmbrăcăminte va asigura ținuta oficială a „tricolorilor” până la finalul anului 2027.
  3. ESPN va plăti 7,8 miliarde de dolari pentru drepturile tv exclusive ale meciurilor din play-off-ul competiției de fotbal american la nivel de colegiu, până la finalul sezonului 2031-2032.
  4. Cluburile din primele două eșaloane fotbalistice din Germania, Bundesliga și 2.Bundesliga, au înregistrat venituri totale de 5,4 miliarde de dolari în sezonul 2022-2023. Încasările sunt mai mari decât cele din sezoanele prepandemice.
  5. Shohei Ohtani, de la Los Angeles Dodgers , este sportivul din Major League Baseball cu cele mai mari venituri în 2024. Japonezul încasează un salariu de 2.000.000 de dolari și alte 65 de milioane de dolari din contracte comerciale.
  6. FIFA a raportat venituri de 1,17 miliarde de dolari în 2023. Conducătorii forului mondial estimează încasări totale de 11 miliarde de dolari în ciclul financiar 2023-2026. Din acești bani, 2,5 miliarde vor fi investite în dezvoltarea fotbalului.
  7. LeBron James, cel mai bun marcator din istoria NBA, și analistul JJ Redick vor face podcastul „Mind of the Game”, în care vor vorbi numai despre baschet. Cei doi își doresc ca proiectul să crească „organic”, astfel că nu au căutat sponsori pentru lansarea lui.
  8. Baza de antrenament a lui Manchester City Football Club va deveni unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din lumea fotbalului, prin montarea a 10.887 de panouri solare.
  9. Carsten Koerl, fondator și CEO al Sportradar , intenționează să vândă acțiuni în valoare de 35 de milioane de dolari. Agenția care furnizează analize și statistici sportive are încasări anuale de peste 800 de milioane de dolari.
#SUNTEMSPORT #SportsBusinessAcademy #sportsbusiness #sportsmanagement #sportsmarketing