1. Gerry Cardinale, proprietarul clubului AC Milan, intenționează să construiască un stadion nou pentru echipă, cu o capacitate de 70.000 de locuri. Arena ar urma să găzduiască și concerte.

2. Numărul abonaților Youtube TV a crescut de la 5 la 8 milioane, după ce platforma a cumpărat drepturile de difuzare a jocurilor de duminică din NFL, pentru două miliarde de dolari.

3. Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită a semnat un parteneriat cu Tennis – ATP și va sponsoriza turneele de la Indian Wells, Miami, Madrid și Beijing, precum și ATP Finals și Next Gen ATP Finals.

4. F1 a raportat un profit de 3,22 miliarde de dolari în 2023, cu 25% mai mare decât în anul precedent. Creșterea se datorează în mare măsură introducerii Marelui Premiu din Las Vegas.

5. FIFA lansează „FIFA Series”, un turneu amical la care vor lua parte 20 de echipe naționale din toate cele șase confederații. Jocurile primei ediții vor fi găzduite de Algeria, Azerbaijan, Sri Lanka și Arabia Saudită, în perioada 18-26 martie.

6. Veniturile obținute din evenimentele live și din sponsorizări de către UFC au crescut în 2023 cu 13% față de anul precedent, până la 1,3 miliarde de dolari.

7. Jucătorul de golf Tiger Woods a semnat un contract de reprezentare cu brandul de echipament sportiv TaylorMade , după încheierea colaborării de 27 de ani cu Nike.

8. În luna martie, Nike va relansa modelul de încălțăminte sportivă LeBron 4 „Fruity Pebbles”, pe care sunt desenate cerealele favorite ale baschetbalistului LeBron James. Prețul unei perechi va fi de 250 de dolari.

9. Trofeul Campionatului European 2024 a fost expus la București, pe 28 februarie, la parterul Unirea Shopping Center. La eveniment au participat fotbaliști importanți ai cluburilor din România sponsorizate de Betano, unul dintre partenerii principali ai UEFA în organizarea turneului final din Germania.

10. Lionel Messi a depășit 500 de milioane de fani pe Instagram, fiind încă departe de Cristiano Ronaldo, care este urmărit de 622 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare.

#SUNTEMSPORT#sportsbusiness#sportsbiz#sportsmanagement#sportsmarketing#sportsbusinessacademy