Acasă Articole Sports Business Drops #43

Sports Business Drops #43

0
Sports Business Drops #43
Sports Business Drops
  1. Harry Kane investește în Reflo, o firmă de îmbrăcăminte fabricată din materiale sustenabile. Fotbalistul englez este și ambasador al acestui brand care a strâns finanțări în valoare de 1.000.000 de lire sterline din lumea sportului.
  2. Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită intenționează să cumpere acțiuni la patru cluburi de rugby din Marea Britanie, Gloucester, Leicester Tigers, Northampton Saints și Newcastle Falcons. Potrivit presei din Regatul Unit, investiția totală este de aproximativ 60 de milioane de lire sterline.
  3. Platforma de comerț electronic MercadoLibre va plăti 202 milioane de dolari pentru a avea drepturi de nume asupra stadionului Pacaembu Stadium, din Sao Paulo (Brazilia). În următorii 5 ani, arena se va numi Mercado Livre Arena Pacaembu.
  4. FSG Strategic Sports Group a făcut o investiție de trei miliarde de dolari în circuitul de golf PGA Tour. Jumătate din această sumă va fi folosită ca fond de premiere pentru PGA Tour Enterprises.
  5. Autoritatea germană pentru liberă concurență a respins legea prin care se interzicea ca drepturile tv pentru Bundesliga să fie deținute în exclusivitate de o singură companie media. Astfel, pachetul pentru perioada 2025-2029 poate avea un cumpărător unic.
  6. Veniturile totale din sponsorizări ale francizelor din NFL au fost de 2,35 miliarde de dolari în 2023, cu 15% mai mari decât în anul precedent. Dallas Cowboys a avut cele mai mari încasări, iar Jacksonville Jaguars – cei mai mulți parteneri.
  7. Cupa Mondială la Rugby 2023 a cumulat în toată lumea 1,33 miliarde de ore de vizionare, fiind cea mai urmărită competiție de rugby din toate timpurile. Recordul precedent era de la competiția desfășurată în 2019 – 1,11 miliarde de ore de vizionare, cu 19% mai puțin decât anul trecut.
  8. Producătorul de autovehicule MG Motor UK a devenit partener oficial al lui Arsenal. Brandul MG va fi expus atât pe stadionul formației din Premier League, cât și pe Meadow Park, arena pe care își dispută meciurile de acasă echipa feminină a „tunarilor”.
  9. San Francisco 49ers și Levi Strauss & Co au semnat prelungirea parteneriatului până la finalul sezonului 2043. Producătorul de haine va plăti 170 de milioane de dolari în următorii zece ani pentru promovarea brandului în NFL.
  10. Operatorul de pariuri sportive Maxbet a devenit sponsorul lui FC Voluntari, echipă din Superliga României. Parteneriatul a intrat în vigoare înaintea meciului de campionat cu CFR Cluj, confruntare care a marcat debutul lui Adrian Mutu pe banca tehnică a clujenilor.

#sportsbusiness #sportsmanagement #sportsmarketing

Articolul precedent Sports Business Drops #42
Articolul următor Sports Business Drops #44
A fost timp de aproape 6 ani (2006-2012) Manager Executiv la Sportul Studentesc, iar din iunie 2012 este Country Sales Manager la Sport Evolution Group (SEG), liderulul pe piata marketingului sportiv din Romania. Este initiatorul primei scoli de marketing sportiv in Academia de Studii Economice, prima academie dedicata profesionistilor si iubitorilor sportului - Sports Business Academy si este co-autor al manualului de Marketing Sportiv. Pentru proiectele sale unice din sport a fost inclus in "Introducere in Marketing", de Philip Kotler si Gary Armstrong.
Messenger icon