1. Zak Brown, directorul executiv al McLaren Racing, consideră că toate francizele au atins o valoare netă de minim un miliard de lire sterline în urma strategiei de marketing implementate de Liberty Media, compania care organizează F1 .

2. Chelsea Football Club a înregistrat venituri record de 656 de milioane de dolari în primul sezon întreg sub managementul lui Todd Boehly. Suma este cu 6,5% mai mare decât în campionatul precedent. Pe de altă parte, clubul din Premier League a avut deficit bugetar de 9 cifre în fiecare din ultimii trei ani.

3. Netflix va transmite în direct meciul demonstrativ de box dintre Mike Tyson și Jake Paul, care va avea loc pe 20 iulie 2024, pe AT&T Stadium din Arlington, Texas.

4. Michael Jordan este sportivul cu cele mai mari câștiguri din toate timpurile. Se estimează că fostul baschetbalist a încasat până în prezent între 2,7 și 3,75 miliarde de dolari din surse de venit combinate. Lui Tiger Woods i-au intrat în conturi între 1,85 și 2,66 miliarde de dolari, iar lui Cristiano Ronaldo între 1,57 și 1,92 miliarde.

5. Jannik Sinner este jucătorul de tenis care a câștigat cei mai mulți bani în acest an. Italianul a încasat 2,54 milioane de dolari din premii, victoria de la Australian Open aducându-i 2,1 milioane de dolari. Jucătoarea cu cele mai mari câștiguri este Aryna Sabalenka (2,24 milioane).

6. AQUAVIA este noul partener oficial de hidratare al Dynamite Fighting Show. Sezonul competițional DFS va debuta pe 29 martie, cu prima gală în format Grand Prix, care va avea loc în Baia Mare.

7. Fostul jucător de tenis Andre Agassi a fost cooptat în Board-ul Life Time, companie care intenționează să investească în pickleball, sportul cu cea mai mare creștere în SUA. Veniturile totale ale acestei companii au crescut cu 21,6% în 2023 față de anul anterior, ajungând la 2,2 miliarde de dolari.

8. Vince McMahon, fondatorul World Wrestling Entertainment (WWE), își vinde o parte dintre acțiunile deținute la TKO Group, urmând să încaseze peste 400 de milioane de dolari. În urmă cu mai puțin de jumătate de an, Endeavor Group Holdings a preluat WWE, competiția fuzionând cu UFC (Ultimate Fighting Championship).

9. Arabia Saudită și-a lansat candidatura pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034. Sloganul campaniei desfășurate de federația din această țară este „Crescând. Împreună”.

10. Deși proprietarii Netflix au declarat în trecut că nu sunt interesați de evenimentele sportive, pentru că publicul este prea fragmentat, platforma de streaming s-a orientat spre sport. După un turneu de golf la care au participat piloți de F1, platforma de streaming a transmis un meci demonstrativ de tenis între Rafael Nadal și Carlos Alcaraz.

#SUNTEMSPORT #sportsbusinessacademy #sportsbusiness #sportsbiz #sportsmarketing #sportsmanagement