Acum un an de zile am primit de la Dumnezeu inca o viata. Mi-am pierdut stomacul, dar ce mai conteaza cand inca mai pot zambi.

Ma trezesc in fiecare dimineata, privesc soarele, simt aroma teiului de sub geam si ma bucur de apa plata dintr-un pahar colorat in verde aprins. Sunt fericit!

Cu totii visam pana sa vina criza la case de zeci de metrii partrati, masini si vacante tropicale. Fericirea era definita in zeci sau sute de mii de euro, in credite imense la banci, parca nimic rau nu se putea intampla. La mine criza a fost depasita de intalnirea cu moartea, dar peste tot, planeta a tras frana de mana.

Oamenii au inceput sa pretuiasca lucrurile simple, adevarate.

Fericirea nu este complicata. Fericirea este zambetul persoanei iubite, gustul unei cafele reusite, o discutie cu patos alaturi de prieteni, un meci de fotbal privit pe arena, o limonada pe o terasa pierduta, un concert de vioara sau un film la cinema.

Fericirea este simpla si nu incerca sa o complici. Nu mai complica lucrurile si bucura-te de ceea ce ai deja. Am simtit mai bine ca oricine cum este sa iti stergi fiecare vis, sa fii tintuit pe un pat de spital, injectat cu morfina, iar la final sa nu ai voie nici macar la o gura de apa, timp in care nimeni nu stie ce sanse ai sa mai traiesti.

Printre toate visele sterse, apa a devenit pentru o perioada visul suprem(un lucru simplu).

Am castigat dreptul de a ma bucura de fiecare secunda, de simplitate. De ce sa nu te bucuri de tot ceea ce ai deja, daca totul se poate sterge intr-o secunda.

De ziua mea am primit un mesaj pentru o viata. Mesajul este de la gasca mea de nebuni in care eu cred foarte mult( Advice Students).

„Când eram mici, fiecare avea un erou cu care vroia să semene, fie că era Batman, Superman sau Rambo. Marea problemă apărea când ne loveam de zidul realității și ne dădeam seama că sunt niște personaje fictive, destul de departe de noi, oamenii obișnuiți.

Acum că am mai crescut, ne dăm seama că acele modele demne de urmat nu trebuie să fie personaje fictive, ci pot fi chiar oamenii obișnuiți de lângă noi.

Tu ești unul din acei oameni, iar Advicerii doresc să îți transmită un călduros „La mulți ani” și să ai parte numai de reușite și bucurii. A, și încă un mic secret: dacă am mai fi copii și am putea să ne alegem din nou acele modele demne de urmat, te-am alege pe tine, fără nici o discuție.”

Fericirea este formata la final din lucruri simple. In fiecare zi cand mi se pare ca este o zi mai stearsa, citesc acest mesaj si ma inviorez.

In fiecare dintre noi se ascunde un Superman, iar mesajul este pentru tine.

Fericirea este simpla, Superman!

Cristian Gheorghe