Professional Handball Coaching a adus live zilele acestea pentru profesioniștii din handbal unii dintre cei mai buni specialiști din industrie.

Am participat la un curs de două zile alături de un număr important de antrenori din handbal. A fost un curs tehnic dedicat seniorilor.

Ce treabă am eu cu pregătirea tehnică din handbal? Niciuna. Eu sunt mai mult cu preluare pe piept, alunecare și șut la poartă.

Am jucat ceva handbal prin generală, am avut 2-3 tricouri rupte din cauza intrărilor în semicerc, dar prea puțin.

Am reținut însă multe lucruri, au fost o serie de statistici extrem de importante în pregătirea echipelor de top. S-a vorbit de pregătirea fizică, unde am reținut că majoritatea timpului avem un efort aerob în handbalul de top, s-a discutat despre tranziția din apărare în atac și de alte multe elemente tehnice. Nu o să insist, risc ușor să mă fac de râs.

Majoritatea antrenorilor din Liga Florilor și Liga Zimbrilor i-am văzut pe Zoom în calitate de cursanți, iar informația a venit de la antrenori top 10 la nivel global în acest moment în handbal. Școala de handbal a Barcelonei a fost prezentă din plin.

După fiecare curs, a urmat o serie live de întrebări și răspunsuri. Au fost câteva probleme tehnice în prima zi, dar se pot întâmpla oricărui organizator. În rest, am apreciat nivelul excelent de informație. Professional Handball Coaching a pus la dispoziție și înregistrările ca să nu pierzi informația.

Încă nu am văzut în fotbalul românesc un eveniment la acest nivel, iar lumea handbalului are aceste avantaje. Fanii din handbal au acest avantaj. Professional Handball Coaching, organizatorii, au anunțat 140 de cursanți, dacă scoatem în evidență că a fost un curs la care au existat participanți din Olanda sau Spania, atunci cifra nu este mare. Taxa este mai mult decât modică, 100 de lei. O investiție cât un film la mall dacă pui faptul că s-a întins pe două zile.

Ca să ne înțelegem, am dat 100 de lei și timp de două zile am stat live cu majoritatea antrenorilor importanți din România și, în plus, cu unii dintre cei mai buni din lume. Unde în altă zonă din sport pot să fac asta?

Gen, să predea Klopp, iar colegii mei în live să fie Dan Petrescu, Edi Iordănescu sau Mircea Rednic. Orice fan din handbal, jucător sau antrenor din România putea să fie alături de ei și să le pună întrebări. Momentul este Woww.

De când lucrez în zona de educație( susțin cursuri din 2003, am lansat Sports Business Academy din 2015), am văzut o deschidere mică din partea profesioniștilor din sport. Majoritatea merg la cursuri doar pentru că sunt obligatorii pentru a primi dreptul de a antrena la un anumit nivel.

Chiar dacă nu voi aplica nimic din zona tehnică, am văzut o viziune de prezentare. Un format de curs. Abordarea unor antrenori de top față de felul cum este transmisă informația.

Uneori trebuie să ieși din zona de confort și să vezi alte perspective.

Cristian Gheorghe

PS Professional Handball Coaching este cool!