Sunt foarte multe discutii zilele acestea despre cat valoreaza palmaresul clubului Steaua Bucuresti, discutia este complexa, dar are cateva puncte de plecare viabile.
La vânzarea FC Rapid Bucureşti sau FC Dinamo Bucureşti, în toate cazurile, nu s-a depăşit suma de 10 milioane de euro, în condiţiile în care acestea aveau la dispoziţie baze de pregătire şi lot de jucători. Este adevărat, cluburile aveau datorii foarte mari, iar între timp unul nu mai există.
Valoarea unui produs este dată de cerere şi ofertă, oricât se doreşte să se facă o evaluare, trebuie să se ţină cont de un istoric al tranzacţiilor specifice din aceea piaţă. Problema în România este că inclusiv rapoartele Autorității Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) au fost făcute pe genunchi de evaluator, fără să ţină cont, în mare parte, de tranzacţiile imobiliare.
Pentru prima dată pentru industria sportivă din România, pe 23 februarie a.c., va avea loc la Artmark o licitaţie legată de un club de fotbal, cel al bunurilor deținute de Oţelul Galaţi.
Licitaţia are ca scop colectarea a cât mai mulţi bani din vânzarea activelor din cadrul FC Oţelul Galaţi. Printre tricouri cu autografe, lăzi de echipament, fotografii, afişe şi medalii se află marca şi palmaresul Oţelul Galaţi, iar subiectul nostru începe din acest punct.
Te rog sa citesti articolul mai departe pe Forbes Romania(AICI)