Am revenit cu un nou documentar document, FOOD INC. Mai bine de 2 ani au trecut de cand am vizionat acest documentar. A rulat decat in cinematografele din SUA si mi-a fost recomandat de un cetatean american.

Mi-am dat seama ca tot ceea ce am in frigider si in farfurie, nu are nici-o legatura cu ceea ce am invatat in copilarie. Carnea de vita, pasarile, laptele, porumbul, toate sunt diferite fata de imaginea creata in familie sau la scoala.

Nu o sa vorbesc despre modificarile genetice, sunt un subiect tare interesant, dar din nefericire sunt un razboi pierdut. Nu o sa vorbesc despre o multinationala care controleaza toata piata porumbului din SUA si care pune conditii din era sclavagista, sau ca o alta multinationala din zona carnii de pasare. Absolut totul isi gaseste un raspuns in FOOD INC.

Dupa ce am vizionat acest film documentar, iremediabil, mancarea a avut alt gust. Am inteles de ce nu are niciun gust si de ce trebuie sa protejam plantele noaste patate si precajite.

Toate legumele si fructele noastre sunt urate, sfrijite, dar cu GUST.

FOOD INC. serveste povestea legumelor si fructelor perfecte, mari, dar fara gust.

Nu mi-am schimbat meniul, deoarece concluzia este rece. Scapa cine poate sau cine se adapteaza. Devenim o lume sintetica, plina de hormoni de crestere.

Acest film nu putea fi difuzat/creat fara existenta societatii civile. In Romania s-a pervertit si ideea de militant ONG, pana si aici suferim.

Democratia vine la pachet si cu puterea multinationalelor. Ele decid, cine conduce si cat.

Urmeaza un documentar despre cum ne ferim de cancer, pentru ca se poate.

Cristian Gheorghe