Imnul UEFA Champions League este semnul la care tresare orice microbist, chiar daca nu este în fața televizorului. Este pur și simplu un simbol și o ancoră pentru toți suporterii de pe întreg mapamondul.

UEFA Champions League este unul dintre cele mai bune produse din sportul global, iar acest lucru se datorează felului în care a fost protejată și construită pentru a ajunge în inimile iubitorilor de fotbal.

De la siglă, la parteneriate, culori și imn, totul este despre campioni.

În anul 1992, Tony Britten primea de la UEFA tema de a scrie și înregistra un imn pentru noua competiție care avea să fie lansată, vechea Cupă a Campionilor se repoziționa în Liga Campionilor.

Tony Britten a adaptat propriu-zis un cântec de încoronare scris de George Frederic Handel, Zadok the Priest (1712), și a creat unul dintre cele mai recunoscute imnuri contemporane.

30 de ani nu este puțin.

Imnul a fost creat să miște și să anime inimile marilor fotbaliști, iar astfel a fost pusă la treabă Orchestra Filarmonică Regală din Londra. Piesa se întinde pe 3 minute și acompaniază echipele la startul fiecărui meci.

Vocile de pe fundal sunt în engleză, germană și franceză, iar punctul culminant cuprinde cuvintele: “Die Meister! Die Besten! Les Grandes Equipes! The Champions!”.

UEFA Champions League se întoarce, iar odată cu ea vom tresări din nou la cel mai frumos imn dedicat familiei fotbalului.

Cristian Gheorghe