Au trecut 5 ani.

As vrea sa iti spun, celui care ai trecut prin aceasta operatie, ca singura schimbare este ca am inceput sa imi recunosc singur limitele. Stiu cand sunt la un pas sa mananc prea mult, cand trebuie sa ma opresc pentru ca o sa ma simt groaznic si faptul ca daca ma ating de un anumit aliment trebuie sa suport consecintele.

Mi se face rau in continuare, imi scade glicemia si nu pot sa spun ca am inceput sa devin mai tolerant la alimentele care imi provoaca greata. Situatia este neschimbata.

Nu o sa te sfatuiesc nimic, pentru ca fiecare organism raspunde diferit dupa indepartarea stomacului, pare ca un test la diferite alergii. Esti pe un drum, uneori ai floricele parfumate in jurul tau, uneori ciulini uscati, dar nu poti sa te opresti.

Sunt oameni care nu reusesc sa se mobilizeze si au probleme mari de alimentatie dupa 2-3 ani, sunt oameni care nu mai sunt, dar si oameni care inca mai incearca.

O sa scriu putin acum despre cei care cred ca pot slabi prin taierea stomacului, personal sunt sigur ca functioneaza, dar riscurile sunt uriase. Eu am stat peste 3 saptamani in spital( este adevarat a fost indepartat total, alta poveste) si ma uit ca zilele acestea, dupa Colectiv, la faptul ca jumatate din cei morti provin din infectia cu bacterii patogene din spitalele romanesti. Eu nu as face diferente intre ele, bacteriile exista in toate spitalele( de stat sau particulare), difera ranile deschise si organismul.

Nu mi-as risca niciodata viata pentru a slabi printr-o operatie de micsorare a stomacului, in Romania este mult prea periculos.

Privind in jurul meu, ma vad din ce in ce mai norocos. Daca te simti groaznic, nu te ingrijora, nu se va schimba, obisnuieste-te.

Cel mai inteligent cedeaza, asa ca te asigur ca te vei obisnui.

Dupa 5 ani, toti te vad perfect sanatos, dar pentru prima data am primit analizele unde am vazut ca am un inceput de anemie, am simtit ce inseamna acest tip de slabiciune. Daca nu mai ai stomac, pot sa spun ca un lucru este cert, injectia cu B12 de 1000 de unitati este obligatoriu sa o faci. Daca vei cumpara de pe piata din Romania, vei face pentru a atinge aceasta doza un numar mare de injectii. Le poti inlocui cu o fiola din Bulgaria, dar care nu se mai importa si unii au spus ca ar fi cancerigena. Nu este cancerigena, este doar prea ieftina pentru importatorii romani si le convine mai mult sa vanda fiole la 50 de unitati. Este despre profit.

Este cert ca lunar trebuie sa fac B12.

Mergem mai departe. Mai jos, poti parcurge cazul unui englez care a parcurs operatia de gastrectomie totala.

http://www.huffingtonpost.com/2011/10/28/hans-rueffert-chef-stomach-cookbook_n_1011680.html

Sunt Cristian Gheorghe si cred in Dumnezeu!

Mai multe articole despre gastrectomie aici!