Au trecut 3 luni de la operatia de gastrectomie totala.

Partea pozitiva este ca nu mai imi vine gustul amar de culoare galbuie dimineata sau in timpul noptii. Operatia nu ma mai doare, doar ustura in anumite zone. Deranjant la nivel de atingere este ca imi simt nodurile de la operatie.

Am inceput sa testez unele alimente crude si dulciuri:

– piersica – am avut probleme mari privind digestia;

– pepenele rosu, galben, banana si nectarina – nu au prezentat probleme;

– marul – prezinta probleme de digestie dar minore;

– porumbul fiert – in cantitati mai mari de 1/4 dintr-unul normal creaza stari severe de voma si reflux imediat;

– compotul de orice natura fara indulcitori nu creaza disconfort;

– inghetata in cantitati mici se digera usor, in cantitati mari creaza fibrilatie si o stare de molesala agresiva in paralel cu stari minore de voma;

– ciocolata in bucatele foarte mici(presarata in inghetata) creaza hiperventilatie, o stare de agitatie si iritabilitate ridicate(efectul Redbull);

– supa de galuste si ciorba de legume se digera foarte usor si fara probleme;

– ciorba cu zeama de carne(cu carne fiarta) nu o tolerez;

– covrigii si painea prajita se digera usor;

– clatitele sunt foarte greu de digerat si creaza stari de voma;

– crema de zahar ars si placinta de mere trebuie consumate in cantitati mici(50-100 de grame), creaza disconfort – stare de voma;

– gratarul de pui si castravetii murati, in cantitati normale, fara exagerari, nu prezinta probleme de digestie sau disconfort;

– am consumat cantitati mici de mezeluri uscate si pizza fara a prezenta efecte adverse;

– NU AM CONSUMAT CARTOF IN NICI-UN TIP DE ALIMENTATIE;

– branza sarata(feta) si cascavalul le tolerez, dar sunt momente in care creaza stare de voma;

– sucurile dulci fara acid si fresh-urile creaza disconfort la un consum mai mare de 1 litru;

ATENTIE

– atentionez faptul ca venind din alimentatia normala tindem sa consumam la o singura masa la fel ca inainte, creând la final stare de disconfort si preaplin. Recomand micsorarea portiilor chiar daca starea de foame este mult mai mare ca inainte;

– in cazul starilor puternic de voma(senzatie de pumn in gat si sufocare), stare de reflux. Recomand sa beti succesiv putina apa si sa nu fortati finalizarea prin voma;

– recomand consumul de foarte multa apa plata, cel mai mare risc este blocajul tranzitului intestinal prin masticatia si digerarea deficitara;

– tranzitul intestinal este normal, cu crize reduse pe alimentele care creaza disconfort – moment in care tranzitul este accelerat la 10-20 de minute de la ingerare;

– mesele sunt in numar foarte mare, 6-10 mese pe perioada unei zile, la interval de 2 ore;

– principalul factor urmarit a fost sa nu scad in greutate( de la 89-90 de kg, am stationat la 72 de kg);

– nu va speriati, fiti pozitivi, imprejmuiti-va de prieteni si parinti;

Cristian Gheorghe

Articolul precedentWarren Buffet
Articolul următorHeinz sau despre Ketchup
Cristian Gheorghe
A fost timp de aproape 6 ani (2006-2012) Director Executiv la Sportul Studențesc, iar începând cu 2012 s-a mutat in zona comerciala pe poziția de Country Sales Manager la Sport Evolution Group (SEG Team), liderul pieței de marketing sportiv din Romania. In 2020 are loc preluarea de catre eAd, compania care detine drepturile de transmitere pentru SuperLiga Romania si liderul pietei de profil in zona de media, continuând sa gestioneze drepturile de marketing pentru zona de stadioane. In cei peste 12 ani de activitate a acoperit peste 1456 de evenimente la nivel national( SuperLiga, Cupa României si Echipa Naționala a României), dar si Champions League, Europa League si Conference League pe zona de fotbal. In activitatea sa a reușit sa asigure in mod exclusiv expunerea brandurilor romanești la nivel international: World Women's Handball Championship Japan 2019, EuroBasket 2017, EHF Champions League si UEFA Champions League Qualifications. Este recunoscut pentru promovarea sportului școlar prin competiții ca Olimpiada Liceelor McDonalds(2012 - 2020), Alege Jucăria!( + 3500 de participanti/editie), Player Escort World Cup Brazil 2014 si Player Escort World Cup Russia 2018. Este inițiatorul primei scoli de marketing sportiv in Academia de Studii Economice, prima academie dedicata profesioniștilor si iubitorilor sportului - Sports Business Academy(2015) si este co-autor al manualului de Marketing Sportiv. Pentru proiectele sale unice din sport a fost inclus in "Introducere in Marketing", de Philip Kotler si Gary Armstrong( 2014).