Suntem un popor norocos pentru ca mult timp am crescut si am ingrijit una dintre cele mai frumoase fiinte lasate de Dumnezeu pe pamant, calul. In povesti a avut aripi si puteri supranaturale, uneori a vorbit si si-a condus eroii la victorie, dar in istorie a insemnat pentru secole cel mai rapid mijloc de transport si o moneda scumpa de plata a taxelor imperiale.

Am luat decizia sa merg la o ora de echitatie dupa ce in copilarie am mers pe cal ore bune pe munte. Dupa un instructaj cu suflet, am urcat si am inceput una dintre cele mai frumoase experiente din ultimi ani.

Un animal nascut liber si salbatic, domesticit de om, comunica cu mine.

Dorea sa conduca, sa preia directia si timpul, in acelasi timp simteam respiratia si controlul sau, eram suspendat in spatiu.

Usor, usor, m-am concentrat pe respiratia sa, am trecut de la o stare agitata, la una de calmitate. De la condus si inferior, am inceput sa preiau conducerea.

Caii sunt ființe supreme, in mai putin de 30 de minute, au eliminat stressul si au impus linistea lor. Am invatat ca pot fi cea mai buna terapie.

Caii comunica, iti iau controlul si ti-l redau in acelasi timp. Te invata sa respiri impreuna cu ei, doua fiinte devin una.

Daca esti agitat, devin agitati, daca vrei sa te linistesti, vor fi linistiti.

Fara exceptie, voi recomanda oricui din cand in cand cel putin o ora de echitatie. Fiintele care nu cuvanta sunt cel mai bun remediu pentru o terapie de succes pentru copiii. Caii sunt un medicament natural si uneori o distractie, redau sensibilitatea si in acelasi timp ne fac mai puternici.

Gheorghe Cristian