Sa facem o comparatie realista intre Anglia si Romania la fotbal. La prima vedere pare o utopie, dar de fiecare data cand un partener m-a pus la incercare, am avut toate argumentele la mine.

Am ajuns sa visez cuvintele Return on Investment si tot felul de audiente, astfel pot sa spun fara menajamente ca romanii nostrii sunt la fel ca englezii cand este vorba de fotbal. Pentru cei care inca nu stiu, Arsenal Londra, echipa fetelor, joaca in tribune cu peste 15000 de spectatori.

paginademedia.ro a anuntat ca Anglia – Rusia, transmis in Anglia de ITV, a inregistrat o audienta de 12,9 milioane de privitori. ITV il putem compara cu PROTV. Procentual meciul a inregistrat la nivel national o audienta de 24.33 puncte rating(punctele se calculeaza procentual dintr-un total de 53 de milioane de englezi).

Franta – Romania a inregistrat o audienta de 25,8 puncte rating la nivel national, fiind transmis pe PROTV si TELEKOM SPORT. Daca luam datele de pe paginademedia.ro, fanii romani au infrant ostirea de fani englezi.

Ce frumos ar fi sa fie adevarat, din nefericire, fanii englezi isi vor urmari echipa si echipele la fel de intens in continuare, iar noi vom trece inca un record printre amintiri.

In timp ce ei vad un meci ca un eveniment de societate. Nu conteaza victoria, important este sa fim impreuna si sa bem o bere. Noi ne asteptam doar la victorii.

Cristian Gheorghe