In cel mai bun moment din istoria echipei nationalei de fotbal al Romaniei(1994) a fost ales prin concurs un imn, piesa este “Sa fii cel mai bun”. O perioada lunga de timp, l-am cautat sporadic pentru a il mai asculta, dar nu era de gasit nicaieri. Am luat decizia acum 3-4 ani sa caut un imn pentru un eveniment( Alege Jucaria!) si am inceput sa caut drepturile pentru “Sa fii cel mai bun!”.
Dupa o cercetare atenta, am reusit sa ii gasesc intr-o baza de date pe cei doi compozitori: Cornel si Mirela Fugaru. Mi-am facut curaj si dupa ce am reusit sa dau de un numar de fix, am sunat. La prima discutie mi-am dat seama ca nimerisem bine, dar nu erau acasa. Am revenit dupa o perioada, am sunat si mi-a raspuns maestrul. Timid, am explicat ca as dori sa ne intalnim, sa stam de vorba pentru a ma ajuta in legatura cu imnul. Mi-a spus ca trebuie sa plece in 2 ore dar sa revin a doua zi.
Era duminica ora 6 seara, ploua torential, dupa un telefon in prealabil am fost invitat sa stam de vorba. Ajung, sunt invitat de maestrul Cornel Fugaru(imbracat cu un halat) in casa. O casa plina de premii si cultura, razbatea din fiecare colt o unda a ceea ce insemna ani intregi de succese. Diferenta de varsta si de valoare m-a facut sa fiu foarte atent cu ceea ce spun si cum spun, sperand sa obtin ceea ce doream.
Dupa mai bine de 2 ore in care am povestit fiecare cu ce ne ocupam. Maestrul alaturi de sotia sa mi-au povestit de ce s-a retras din primplan si de cat de mult au investit intr-un Festival International de Muzica pentru Copii(2 ani a fost  premiat ca cel mai mare Festival din LUME). Am ramas placut impresionat de faptul ca omul care era un megastar pentru parintii mei si imi statea in fata imbracat in halat. Era atat de modest si umil. M-a primit intr-o seara de duminica fara sa ma fii cunoscut in prealabil.
Il deranjasem tot weekendul, iar ei ma primisera stand 3 ore de vorba, cu mine, un necunoscut. La final mi-au dat piesa pe un CD, dupa ce a stricat alte 8 cd-uri in procesul de scriere. S-au privit impreuna in ochi si au luat decizia sa imi dea piesa fara niciun fel de obligatie, nici macar UNA. Le-am promis ca piesa va fii imnul oficial a celui mai mare eveniment dedicat copiilor din Romania – Alege Jucaria!.
Am plecat cu o strangere de inima ca nu am reusit sa fur mai mult din experienta familiei Fugaru. Dupa o vreme am reusit sa revin cu o serie de suveniruri din competitie si cu recunostinta mea pentru ceea ce au insemnat si inseamna.
Azi, 13 iulie 2011, maestrul Cornel Fugaru s-a stins din viata, un megastar in timpul vietii, un om senzational in afara ei. Sunt  mandru ca l-am cunoscut, un om extraordinar si un compozitor stralucit.
Dumnezeu sa te aiba in paza, Maestre!