Despre Romania, imnul, cativa caini si putin aur

0
6

40.000 de oameni au cantat intr-o voce, fara sonorizare si fara imbold, brusc, intr-o stare de spirit, imnul, simt o presiune uriasa pe piept, iar tenisunea creste, este semnul mandriei de a fi roman.

Dupa o saptamana plina de evenimente si tensiuni, aseara, Romania-Ungaria a reprezentat descatusarea de ani de zile a unei natiuni. O tara ca Ungaria, isi elibereaza cele mai josnice aripi de suporteri spre Bucuresti, vin cu un strigat de razboi, o lipsa de respect crasa si reitereaza ca nu romanii au o problema cu ungurii, ei au cu noi.

Dupa evenimentele de aseara as vrea sa nu mai discutam de extremisti nationalisti romani, ci pentru totdeauna de romani, nicaieri in lume romanii nu au facut ce au facut ungurii, nicaieri.

Sunt mandru pentru ca sunt roman, pentru ca in loc sa injuram, am fluturat steagul Romaniei, in loc sa injuram, am cantat imnul. NOI SUNTEM ROMANIA!

Pe de alta parte saptamana aceasta a adus moartea brutala a unui copilas de 4 ani.
In primele 48 de ore, media transmite clar ca a fost omorat in parcul Tei. Ontanu, clasa politica, Oprescu, toti sunt vinovati, mai putin oamenii care hranesc caini in haita. Primul lucru grav este ca dupa goana de audiente(care la final nu produc vanzari reale companiilor care expun in astfel de audiente), am uitat din nou sa spunem ADEVARUL, simplu si fara nuante.

O bunica si-a pierdut nepotii de 6 ani si 4 ani mergand cu ei in parc. Ma intreb daca traversau strada si ii lovea un tramvai, cine era devina?? Copii din nefericire in mod ciudat au ales sa mearga pe un teren viran, apropiat parcului, proprietate privata. Acolo, o haita de caini a incercat sa isi apere proprietatea, atacand cei 2 copii. Orice om cu capul pe umeri o sa vada aici, ca 2 copii de 4 si 6 ani nu au voie sa stea nesupravegheati nici macar in casa, dar intr-un parc… In viata se intampla si astfel de momente, trist este ca acum un inger a murit sfasiat.

Cainii de pe strada trebuie sterilizati, oamenii care ii hranesc trebuie responzabilizati, dar Ionut a murit pentru ca a intrat pe teritoriul unor animale, pierdut de o bunica. Bunica in loc sa dea interviuri mai bine s-ar retrage din peisaj in liniste ca sa nu spun mai mult.
MEDIA insa a avut un derapaj groaznic, iar publicul larg a fost influentat si manipulat grosolan.

Alt subiect al saptamanii aurul de la Rosia Montana a ridicat multe opinii diferite si radicale.

Cred ca sunt momente din viata unei tari cand trebuie sa ia decizii nepopulare, DACA ASTAZI TREBUIA SA SE LANSEZE PRIMA MASINA(care polueaza mai mult decat cianurile RMGC), ce ar fi facut cei de la universitate, ar fi mers pe jos, ar fi anulat sansa omenirii spre progres?? Bunastarea vine la pachet si cu probleme de genul acestor cianuri, dar sunt momente cand trebuie sa iei decizii, iei bani acum si investesti in prosperitate, devastand totusi un echilibru natural sau ….. Nimeni nu a iesit sa protesteze de folosirea productia energiei prin fusiune nucleara, iar dupa Cernobal si Japonia este clar ca este extrem de periculos si nociv procesul tehnologic, cu repercursiuni la fel de grave ca al cianurilor, dar de fiecare data factorul economic a fost decisiv.

Rosia Montana este o zona miniera saraca, eu nu as putea sa decid viata oamenilor de acolo decat daca le-as oferi ceva la schimb, iar cei de la Universitate, din Bucuresti, dupa legea regionalizarii nu vor mai putea influenta niciodata dezvoltarea unei alte regiuni din tara.

Cianurile reprezinta moartea lenta a ecosistemului, dar la final o natiune trebuie sa decida ceea ce doreste, NU EXISTA DEZVOLTARE A UNEI TARI si fara sacrifici naturale/umane.

Romania parca a ajuns prea FLOWER POWER, adica hai sa stam sa vedem daca se intampla ceva.

Cainii sunt hraniti de noi, copii sunt supravegheati de noi, aurul este al nostru, saracia este a noastra, dar fiecare decide pentru viata lui, iar aseara IMNUL a fost cantat de ROMANIA.

Nu sunt FLOWER POWER, lumea are nevoie de progres, dar nu cu orice pret si nu cu media care manipuleaza in functie de audiente si bugete de publicitate.

Intrebarea este cum platim pensiile si asiguram un mediu curat pentru viitor, ambele in acelasi timp?

Cristi

PS Am foarte multi prieteni care au demonstrat impotriva RMGC, iar eu sustin acest spirit atat timp cat nu exista violente..fizice.. verbale… din batalia ideilor reiese progresul.. trist este ca prea multi protestatari mi-au demonstrat ca au o minima pregatire macroeconomica… sau de manipulare media..

RMGC ar trebui sa aiba o reactie clara la acuzele virulente legate de pericolul natural la care expune Rosia Montana si nu sa dea bani in campanii fara continut si directie din care se sesizeaza o anumita aroganta.