Stau acasa deja de o luna in recuperare dupa operatia prin care mi-a fost scos tot stomacul(gastrectomie totala) si primul soc dupa iesirea din spital a fost sa vad ca deja cantaream cu 10 kg mai putin.

In spital este inutil sa povestesc ca pe parcursul a 3 saptamani vre-o 15 zile am fost hranit intravenos si o perioada cu un suc care purta numele de “fresuvim”(un cocktail de proteine si vitamine care se ducea printr-un canal de plastic prin nas direct in intestine). La finalul interdictiei am trecut pe iaurt, supa si compot.

Cum pana nu ajungi la greu nu iti dai seama de valoarea doctorilor care povestesc cum trebuie sa slabesti ca sa nu creezi dezechilibre, am ajuns sa simt totul pe cont propriu.

Astfel dupa o luna cu mese dese la 2 ore “am reusit” sa mai dau jos 8 kg. O masa dintr-o zi este compusa din compot, iaurt degresat, supa si poate un orez cu lapte… in total strang 6 mese, apropo painea este lipsa…

(acest pasaj este doar pentru cei cu gastrectomie)
Este foarte greu momentan pentru ca fara stomac dimineata sucul de la bila il regasesc in gura(amar in toata gura) iar pana acum am avut stari de voma groaznice si palpitatii fara avea o explicatie logica, scriu aceste lucruri pentru ca dupa experienta dura prin care trec am gasit foarte putine lucruri despre extirparea de stomac(si as vrea ca cei care vor patii ceva de genul acesta sa parcurga si experienta mea, sunt foarte putine informatii pe internet despre gastrectomia totala in mare parte deoarece ea este realizata la cancer gastric in faza finala, iar de cele mai multe ori cancerul de la stomac nu este depistat iar pacientii nu scapa).
(acest pasaj a fost doar pentru cei cu gastrectomie)

Doctorii au avut dreptate mesele dese si usoare(cantitati mici – supa, iaurt, salata) conduc obligatoriu la scaderea greutatii, argumentul forte este ca in ciuda faptului ca nu au aport caloric mare blocheaza nevoia de a manca si organismul nu poate acumula kg nedorite.

Partea care nu este de neglijat este faptul ca am incercat pe perioada cand inca eram intreg sa slabesc cateva kg prin selectionarea alimentatiei, dar cu greu am dat 2 kg. Un astfel de regim de slabire cu certitudine este greu de tinut de un om care este agitat si are multe drumuri de facut intr-o zi, dar nu este imposibil pentru cineva cu munca de birou.

Riscul cel mai mare este sa fii slab si in functie de alimentele introduse pot aparea dezechilibre la nivel de organism(personal nu mai pot asimila vitamina B12 si voi fii obligat sa fac intravenos – risc crescut de anemie).

La final treaba este simpla – fiert este bun si slabeste mai ales daca nu este paine pe acolo, iar eu lupt sa fiu bine si o sa fiu.

O alimentatie echilibrata si mult sport este ceea ce recomand pentru a slabi intr-un mod sanatos, eu de la 88 am ajuns la 70 de kg, sunt mai slab ca in liceu .

PS: Am ramas in Liga 1 pentru cei care stiu despre ce este vorba, ultima lupta castigata inainte sa intru in spital. Am luat licenta, sperand ca unii nu o vor lua si nu au luat.