Si cel mai bun actor intr-un rol principal este? L… D….

Viseaza de cand a aparut prima data la televizor, pe la 5 ani. A jucat in zeci de filme, gusturile nu se discuta, dar pentru mine a inceput sa fie actor dupa 2000( filmase deja Titanic in ’98). Si a tot jucat, de aproximativ 10 ani incerc sa nu ii ratez niciun proiect.

In ultimii 5 ani cred ca  ar fi meritat pentru fiecare an cate un Oscar: pentru Shutter Island(2010), pentru Inception(2011), pentru Django Unchained(2012), pentru Marele Gatsby(2013), pentru Wolf of Wall Street(2013), dar si pentru Revenant(2015). De la chipul de fotomodel din Milano s-a transformat intr-un actor complet. Daca dupa aceasta lista nu ai vrea sa ii dai macar un Oscar, inseamna ca nu esti un fan al cinematografiei. Lista completa o poti parcurge usor pe WikiPedia.

Lansarea filmului Wolf of Wall Street m-a prins la New York, in sala de cinema. Este unul dintre cele mai bune materiale in care poti sa studiezi procesul de vanzare.

Dupa ce am studiat cum se dau premiile Oscar, am inteles ca nu este prea greu sa le ratezi. Eu ii dadeam un premiu si lui Tom Cruise. Ultimul Samurai este un film care ma marcheaza de fiecare data cand il vad.

Dar sa ne intoarcem in 2016, Revenant este un film artistic, scenariul este usor de intuit. Este un film lent pentru gustul meu, interesant, brutal, dar la care nu as rezista la o a doua vizionare. Nu este alert si mi s-a parut ca este scris ca DiCaprio sa primeasca premiul mult ravnit.

DiCaprio este un fel de Batman. Zboara, mananca multa carne cruda(peste crud si carne de bivol). Se bate cu un urs. Este cusut pe viu. Inoata in rauri inghetate. Doarme intr-o burta unui cal. Fiul ii este ucis la 2 metri distanta. Reinvata sa mearga… pe bune, cum sa ii mai refuzi premiul. Daca urmaresti filmul pentru a il vedea pe el, iti va placea filmul… daca vrei sa privesti strict filmul, ai sa te plictisesti.

In 2016, cred ca va lua Oscarul.

Filmul insa are o lupta grea de dus cu Podul Spionilor si The Big Short, pe care am sa le revad cu placere. Lista completa pentru 2016 o poti parcurge pe Cinemagia.

Mi-a placut Podul Spionilor( Spielberg Story). Dar pentru rolul educativ si incercarea fantastica de a face comestibila lumea financiara care a falimentat milioane de oameni, vreau sa castige The Big Short( Brokerii Apocalipsei).

In cifre, televiziunea care va transmite decernarea premiilor Oscar se asteapta la incasari de peste 100 de milioane de dolari din publicitate(fiecare 30 de secunde de reclama se vor vinde cu o medie de 2 milioane de dolari). Se asteapta o audienta de peste 37 de milioane de telespectatori.

Un lucru interesant si pentru evenimentele din Romania, conform statisticilor, reclamele din prima jumatate a show-ului produc in medie cu 189% mai multa interactiune pe mediile sociale decat cele care apar strict in partea a doua a emisiei.

Cristian Gheorghe