Si uita asa bifam 13 ani de la gastrectomia totala.

A fost un an linistit fara prea multe elemente diferite, cu un set de analize bune. Singura chestiune care mi-a atras atentia este o mica deformare in zona abdomenului, iar impins de la spate de o trimitere primita din familie, am hotarat sa vad cum arata zona operata.

Trimiterea venea exact de la Mircea Beuran, doctorul care m-a si operat, asa ca am inceput sa sun la toate spitalele private pentru programare. Dar surpriza. In afara de Medima, care mi-a spus din start ca nu face acest tip de procedura, absolut toti ceilalti nu intelegeau ce au de facut.

Asa ca… m-am programat sa ma vad face2face cu Domnul Doctor, a fost tare surprins ca majoritatea spitalelor private nu stiau investigatia. Am ras.


Povestea este simpla, mi-a explicat tehnic ca el nu crede in diagnosticul de hernie hiatala, asa ca a mai scris o trimitere, de data aceasta mult mai clara in exprimare, detaliata.
Si din nou, toata lumea a dat din umeri( mai putin Medima), asa ca a trebuit sa mai sun o data( a treia oara), exact la ora la care domnul doctor avea programari pentru a fi intrebat din receptie legat de investigatia solicitata.

Ceva incredibil pentru 2024, dar cam asa arata sistemul nostru la aceasta ora.

Totul suna asa:

„Diagnostic: Suspiciune de reflux Jejuno esofagian post gastrectomie totala
Rp. Efectuarea unui pasaj eso. jejuno ileal printr-un Rgv in pozitia Trendelenburg

Prescurtat: O radiografie prin care vom vedea felul in care circula lichidul prin torace, asa vom sti cum arata operatia dupa 13 ani. Doamne Ajuta!

Dupa a treia discutie cu doctorul, s-a clarificat toata lumea, asa ca sunt programat.

Pe parcursul anului acesta am pierdut 8 oameni dragi. Doi dintre ei si-au dus batalia cu cancerul cu demnitate si multa tarie, efectiv sunt uimit de numarul celor care sunt atinsi in jurul meu. Nu am explicatii.
Am refuzat si sa intru intr-un grup al celor care au trecut prin gastrectomie totala. Social media are parti bune, dar poate conduce si in directii gresite, total gresite.

Fiecarei persoane cu gastrectomie totala care m-a contactat in ultimul an i-am specificat sa citeasca toata experienta mea transpusa in text chiar aici, dar sa testeze, sa isi faca analizele, sa vada ce i se potriveste sau nu in alimentatie.

In nici-un caz nu as face genul acesta de discutii in grupuri mari, mai ales cand fiecare organism reactioneaza diferit si are propria poveste.

Mai ales cand vorbim de cancer in diferite stadii, oameni care se pregatesc sa intre in sedinte de chimioterapie sau radioterapie.

Anul 13 a fost despre mai mult echilibru, mai multa atentie si trebuie sa recunosc ca am dat primele telefoane legate de o reactie rapida in cazul in care trebuie sa revin pe masa de operatie( costuri, spitale etc).

Tinem aproape!
Cristi